Toneel Phtuk

Sinds 2007 brengt de theaterformatie Toneel Phtuk regelmatig amateurtoneel op de planken van Groningen. Begonnen als vriendengroep met een passie voor toneel is Toneel Phtuk uitgegroed tot… tja… een vriendengroep met een passie voor toneel!
In 2007 debuteerde Toneel Phtuk als gelegenheidsformatie onder leiding van Luuk van der Duim met “Saldo Mortale”, een financiële (?) komedie van Dimitri Frenkel Frank. Mocht u het zich nog steeds afvragen: de rechten voor dit stuk zijn 13 mei 2007 voldaan.

In 2009 volgde “De Vliegenier” van Wanda Reisel, in 2010 “De Huistiran” van Godfried Bomans en in 2011 “Valstrik voor een Man Alleen” van Robert Thomas.  In de tussenliggende jaren bouwde Toneel Phtuk een vaste schare fans op. Luuks zoektocht naar veteranen die in oorlogstijd de militaire klucht “De Huistiran” hadden gezien haalde destijds de nationale media.

In oktober 2012 komt het vijfde stuk van Toneel Phtuk naar het INTheater. Met een cast van maar liefst acht man en een kersverse regisseur een ambitieus project. “Mort” is gebaseerd op een geliefde roman van de beroemde Engelse schrijver Terry Pratchett en bewerkt voor het theater door Stephen Briggs.

Vlnr: Alex van der Bie, Bas Johannes, Aletta Dijkstra, Niels Hazeborg, Vicky van der Linden, Dennis Mulder, Coen Meijer, Mellien Busser, Rogier van de Blaak

Advertenties