Cast

Rogier van de Blaak – Mort

Rogier is onze roodharige held. Een onhandige knakker, met z’n hart op de goeie plaats. Nu de rest van z’n lijf nog…

 

 

 

Coen Meijer – De Dood

Coen leent zijn imposante postuur en donkerbruine bas aan De Dood, gek genoeg misschien wel het meest geliefde personage uit de Discworld-reeks.

 

 

 

Aletta Dijkstra – Prinses Keli

Aletta speelde in bijna alle eerdere producties van Toneel Phtuk mee. Ook nu is ze weer van de partij als de prinses die, geheel conform de functieomschrijving, in levensgevaar verkeert.

 

 

 

Vicky van der Linden – Ysabell

Vicky mag zich lekker uitleven als Ysabell, de dochter van De Dood. Dochter? Geadopteerd, natuurlijk.

 

 

 

Dennis Mulder – Cutwell

Dennis is de man met het rubberen lijf en de koning van de sarcastische opmerking. Als Cutwell de tovenaar hangt hij flink de wijsneus uit.

 

 

 

Alex van der Bie – Albert

Alex heeft ervaring met het spelen van knechten, butlers en dienaren. Als Albert, de oude knecht van De Dood, is hij dus weer ouderwets op z’n plek.

 

 

 

Bas Johannes – Lezek e.a.

Let op deze man. Misschien zal je hem vaker tegenkomen. Van boer tot priester tot kastelein, hij bivakkeert in alle lagen van de bevolking.

 

 

 

Mellien Busser – Rincewind e.a.

Mellien speelde nog niet eerder met Toneel Phtuk. Dat maakt ze nu goed door in Mort meteen een heleboel rollen te spelen.

 

 

 

Regie – Niels Hazeborg

Niels draait alweer een tijdje mee bij Toneel Phtuk als acteur. Toen de vorige regisseur stopte nam Niels zijn kans waar om zijn droom te realiseren: een stuk van Terry Pratchett op de planken brengen.

Advertenties